Actueel

"Hoi wij zijn een paar groenen van Kuurne. En om de zoveel tijd geven wij een vereniging of organisatie een groene pluim. Een pluim omdat ze verbindend werken. En daarom staan we hier.  

Een paar jaar geleden kregen wat jonge kerels hier het zot in de kop om een skatepark te bouwen en zo iets op te bouwen die voor en door jongeren vorm kon krijgen. AIs je niet in een jeugdbeweging...

Defecte huishoudapparaten, kledij met gaten, fiets rijdt niet meer goed, ...  Komt de vraag bij jou op: weggooien?  Hoe je mooi niet te doen!

Op zaterdag 25 november 2017 organiseert de gesgroenepeloeze in Hoeve Vandewalle een Repair Café in samenwerking met Lets Leie.

​Breng iets defect mee en herstel het samen met vrijwilligers.  Terwijl je wacht, kan je in de bar terecht...

Infoavond afvalbeleid

Groen Kuurne, Harelbeke en Kortrijk nodigen uit voor een infoavond over afvalbeleid op donderdag 21 september 2017 om 19u30 op de site van IMOG aan de Kortrijksesteenweg 264 te Harelbeke.

We staan in onze regio voor een grote uitdaging om het afvalcijfer drastisch te doen dalen. Tegelijkertijd willen we de omslag maken richting de circulaire economie.

Johan Bonnier,...

Demain, film in de tuin

Gesgroenepeloeze nodigt je uit voor een filmvoorstelling van "Demain" in "de wilde" tuin van Jan Dewilde (in de groene long, Weidenstraat, zie pijltjes) op zaterdag 26 augustus om 21 uur.

<!--break-->

Waarover gaat deze film?Hij toont oplossingen en brengt een optimistisch verhaal om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen. Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen wat deze catastrophe uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien...De film stimuleert je. Een waar tegengif tegen de vloed van pessimistische berichten die onze nieuwsberichten overheersen.Voor en na de film doe je mee aan een zogenaamde potluck. Je brengt een drankje of hapje mee en we delen alles met elkaar. Veel hoeft dat niet te zijn. Zo ongeveer de hoeveelheid die je zelf zou nodig hebben. De geest van de film waart al rond nietwaar....Alles gratis. Welkom voor een praatje vooraf en/of bezoek aan de tuin vanaf 20 u.

Een organisatie van de Gesgroenepeloeze

Zie ook: Demain, film in de tuin event

 

Tags: 

Bijlagen: 

Datum agenda: 

zaterdag, augustus 26, 2017